Kaurilan rakennusten historiaa

Kaurilan Asema ja sauna ovat peräisin 1800-luvulta. Sauna on vanha tupakeittiö, joka tuotiin nykyiselle paikalleen Tuusulasta. Se on toiminut yleisenä saunana vuodesta 2009 ja sitä voi myös varata yksityiskäyttöön. Asema taas on alkujaan vanha rautatieasemarakennus pienestä Kaurilan kylästä Karjalassa. Se rakennettiin vuonna 1894 Karjalan radan varrelle. 

 
1369420613825_1_orig_657x.jpg
020_657x.jpg
 

Kaurilan kylä alkoi kehittyä nopeasti erityisesti rautatien ansiosta. Kaurilaan muutti paljon uusia asukkaita, minkä vuoksi sinne perustettiin kansakoulu.  Sen myötä tuli lisäksi pankki, kauppa ja posti, joka toimi asemarakennuksessa. Kaurilassa perustettiin myös kermameijeri ja aseman ansiosta tuotteet saatiin nopeasti myyntiin eri puolille Suomea. Koska Kaurilan asema sijaitsi hyvin lähellä rajaa, sen kautta kulki paljon sotilaita sota-aikana.

 
1369427933925_1_orig_657x.jpg
mannerheim.jpg
 

Vuonna 1994 asemarakennus purettiin hirsi hirreltä ja siirrettiin rekoilla nykyiselle paikalleen, Vanhaan Meilahteen. Asemarakennukseen on siirron jälkeen tehty korjauksia ja laajennuksia, joista viimeisimpänä on laajennusosa rakennuksen päätyyn. Se rakennettiin sata vuotta vanhasta hirsitalosta, joka purettiin Taustan kylältä. 

 
027_657x.jpg
026_657x.jpg
 

Kaurilan asema on rakas kotitalo sisaruksille Saaralle ja Annalle, jotka asuvat siinä perheineen. Talon pihapiirissä pyörivät myös perheiden lemmikit toivottamassa vieraat tervetulleiksi: viisi kissaa nimeltään Herra Kiskis, Martti Mainio, Eero, Ilo-Pekka ja Mauri Antero, koirat Sulo ja Doris, korea kukko Pitkänilkka-Ilkka & hänen 7 kanarouvaansa sekä kolme pupua.

 
KA_Gallery_12.jpg
kaurila_007_657x.jpg
 
 

kaikki alkoi unelmasta

Omistaja Saara on aina rakastanut saunaa ja siihen liittyviä rituaaleja ja kulttuuria. Hänen suuri unelmansa oli perustaa yleinen sauna, jossa ihmiset pääsisivät kokemaan Kaurilan saunarakannuksen aidon ja ainutlaatuisen tunnelman sekä hengähtämään ja pysähtymään kiireisen elämän keskellä; istahtamaan lauteille ilman titteleiden painolastia, ilman meikkiä, ilman suorituspaineita, kaikki samanarvoisina. 

Konkreettiset ensimmäiset askeleet kohti unelman toteutumista olivat pellavaiset pyyhkeet ja laudeliinat, joita Saara ompeli. Kun niitä oli valmistunut tarvittava määrä ja terveystarkastaja oli hyväksynyt tilat sopiviksi saunatoiminnalle, ensimmäiset saunavieraat saapuivat. Aluksi sauna toimi tilaussaunana ja sitten myöhemmin myös lenkkisaunana. Seuraavaksi Saara kehitti pitsikynttilät, koska saunarakennuksessa ei ollut sähkövalaistusta. Myynnissä olevista kynttilöistä ei löytynyt tuotteita, jotka olisivat palaneet tarpeeksi hyvin, tuottaneet riittävästi valoa ja toimineet vielä pakkasessakin. Oli siis kehitettävä sellaiset kynttilät itse.

 
today_candles.jpg
today_cosmetics.jpg
 

Saunalla käytössä olevat luonnonkosmetiikkatuotteet ovat myös Saaran käsialaa. Ensimmäinen tuote oli suolasaippua, josta asiakkaat pitivät niin paljon, että halusivat ostaa tuotetta itselleen. Seuraavaksi tulivat palashampoo ja hitiksi noussut deovoide. Tällä hetkellä Kaurilan Saunan tuotteita myy 68 jälleenmyyjää ympäri Suomea ja jälleenmyyjäverkostoon liittyy joka viikko uusia innokkaita luonnonkosmetiikan sanansaattajia.

Kaurilan pihapiirissä on vuosien aikana vietetty lukuisia synttäreitä, baby showereita, tyttöjen- tai poikieniltoja ja juhlistettu mitä milloinkin kooten yhteen ystäviä, tuttavia ja tuntemattomia nauttimaan mutkattomasta tunnelmasta, rentoutumaan ja viihtymään. 

Aiheita juhlaan löytyy aina, kuten myös halaukseen ja hymyyn. Niihin kannattaa tarttua viipymättä ja epäröimättä. Suosittelemme vahvasti!

Tervetuloa Kaurilaan!